Populära fantasyspel

Fantasyspel är sedan länge mycket populära och genomsyrar mer eller mindre vår spelkultur. Det började med att fantasyspel som Final Fantasy tog spelvärlden med storm på 80-talet och än idag är det populärt att slå ihjäl drakar och rädda prinsessor i virtuella verkligheter. Frågan om varför besvaras på samma sätt som varför det är fantasygenren är populär i andra kulturyttringar. Det är helt enkelt roligt och spännande att spendera lite tid en magisk värld långt från vår egen. Dagens avancerade teknik gör det dessutom till en nästan filmisk upplevelse att spela dessa fantasyspel dit även World of Warcraft, Magic the Gatherings och Leauge of legends räknas.

På nätet finns det tusentals slots med temat fantasy att välja på. Varför inte ta chansen att vinna pengar genom att spela på dessa? Om du har turen på din sida, kanske du vinner jackpotten på flera miljoner kronor!

Utöver spel, finns ett stort utbud av böcker med fantasy tema att välja och vraka bland. Science Fiction Bokhandeln har det mesta i sitt sortiment och hit vallfärdar Sci-Fi-intresserade över hela landet för att lägga beslag på böcker, filmer, spel och annat som har anknytning till genren. Butiken finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Fantasyspel för den som inte vill sitta framför datorn

För den som i än högre grad vill använda sig av sin egen fantasi under spelandet är rollspel att rekommendera. Här har du såklart inte heller teknikens under att luta dig tillbaka mot. Det är istället i hög grad din egen fantasi du måste lita på. Du nog hört talas om populära fantasyspel som Drakar och Demoner som lanserades i Sverige i början av 80-talet och sen dess blivit så populärt att det idag nästan kommit att bli synonymt med rollspel, men faktum är att det i rollspelsvärlden finns en hel uppsjö av fantasyspel att välja bland. Här kan det vara rekommenderat att ha med en erfaren spelar de första omgångarna eftersom reglerna kan vara lite kluriga för den ovane.

För den som ändå är mer inne på den mer klassiska brädspelsvarianten finns det också mycket att välja på. I brädspelvärlden är fantasyspel nämligen mycket populärt och det finns många spel som passar nybörjaren. Ett tips är att gå in i en spelhandel och fråga en sakkunnig om du är osäker på vad du vill ha. Det allra bästa är precis som med rollspelen att ha en van spelare med sig när du spelar första gången, men oroa dig inte om sådana inte finns att tillgå. Brädspel har det allra flesta någotsånär koll på och annars finns ju alltid internet till hjälp.
Fantasyspel handlar inte bara om princessor och drakar